طرح توجیهی بانکی

به هنگام آغاز به کار هر نوع کسب و کاری علاوه بر امکان پذیر بودن آن، یکی از حیاتی ترین مسائل، تامین منابع مالی کسب و کار مورد نظر است. در واقع بایستی قبل از اقدام به هر کاری، صفر تا صد هزینه های عملی کردن ایده کسب و کار را برآورد و به دقت بررسی کرد. یکی از راه های تامین منابع مالی راه اندازی کسب وکارها، اخذ وام بانکی می باشد. همچنین یکی از مهم ترین مدارک جهت اخذ وام بانکی، طرح توجیهی بانکی می باشد. علاوه بر این، نگارش طرح توجیهی هر بانکی متفاوت است و شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و دقیقا بایستی متناسب با آنها اقدام به تهیه طرح توجیهی کرد. طرح توجیهی بانکی با تکیه بر دانش اقتصادی تیم متخصص خود، تمام هزینه های مالی لازم را با توجه به قیمت های روز وارسی و برآورد می کند و متناسب با شرایط ویژه هر بانک اقدام به تهیه و تدوین طرح توجیهی می کند. از طرف دیگر طرح توجیهی با محاسبه سود حاصل از کسب و کار مورد نظر، بانک را متقاعد می سازد و اطمینان خاطر میدهد  که پروژه  بازدهی لازم را خواهد داشت و دراین صورت است که بانک اقدام به تامین منابع مالی کسب وکار مورد نظر خواهد کرد.

 

منابع زیادی برای تامین مالی کسب و کارها وجود دارد، از جمله:

تامین مالی سهام: این زمانی است که شما بخشی از کسب و کار خود را در ازای سرمایه به سرمایه گذاران می فروشید. اگر به سرعت به مقدار زیادی پول نیاز دارید، این می تواند گزینه خوبی باشد، زیرا نیازی به بازپرداخت وجوه در طول زمان ندارد.

تامین مالی از طریق بدهی (وام بانکی): زمانی است که شما از یک وام دهنده مانند بانک در ازای بازپرداخت به اضافه بهره وام می گیرید. اگر بخواهید جریان نقدی خود را در مراحل اولیه کسب و کارتان پایین نگه دارید، این نوع تامین مالی می تواند مفید باشد.

کمک های مالی: چندین کمک مالی مختلف دولتی و خصوصی برای کسب و کارها وجود دارد که اغلب می توانند برای هزینه های راه اندازی یا توسعه استفاده شوند.

سرمایه گذاری خطرپذیر: این زمانی است که شما در ازای بخشی از سهام شرکت خود از یک سرمایه گذار خطرپذیر بودجه دریافت می کنید. سرمایه گذاران خطرپذیر معمولاً پس انداز شخصی خود را در مشاغل با رشد بالا با پتانسیل زیاد سرمایه گذاری می کنند.

 

در بیشتر موارد، صاحبان شرکت می توانند از وام های بانکی برای تقریباً هر هدفی استفاده کنند. هزینه‌های راه‌اندازی کسب وکار مورد نظر خود، جریان نقدی برای هزینه‌ها، تلفیق بدهی، خرید تجهیزات، گسترش کسب‌وکار، بازاریابی و تملک کسب‌وکار همگی کاربردهای ممکن هستند. علاوه بر این، می توان از پول نقد برای خرید املاک و مستغلات برای شرکت برای استفاده در عملیات خود یا وسیله نقلیه شرکت استفاده کرد. تنها محدودیت شامل هزینه های شخصی است. به طور کلی، وام دهندگان به وام گیرندگان اجازه نمی دهند که از پول برای خریدهای غیرتجاری از هر نوعی استفاده کنند.

وام های بانکی نوعی تامین مالی کسب وکارها هستند که به شرکت ها امکان دسترسی به وجوه قرض گرفته شده را می دهد که می توانند از آن برای هزینه های عملیاتی، توسعه و غیره استفاده کنند. به طور کلی، وام های بانکی به یکی از دو روش کار می کنند: اول، وام دهنده ممکن است یک مبلغ یکجا ارائه دهد. دوم، ممکن است به عنوان یک خط اعتباری عمل کنند. علاوه بر این، هر یک از گزینه ها ممکن است ایمن یا ناامن باشد. وام های بانکی با نرخ بهره ارائه می شوند، اگرچه به طور بالقوه کمتر از آنچه مردم با وام های شخصی و جایگزین های مشابه پیدا می کنند، هستند. با این حال، نرخ ها بسته به وام دهنده متفاوت است. در ازای دریافت پول، کسب و کار شما موافقت می کند که اصل مبلغ را به همراه بهره و کارمزد بازپرداخت کند. برنامه پرداخت بسته به قرارداد وام می تواند متفاوت باشد. برخی نیاز به پرداخت ماهانه دارند، در حالی که برخی دیگر نیاز به پرداخت روزانه، هفتگی یا دو هفته ای دارند.

 

اهمیت طرح توجیهی بانکی

دلایل متعددی وجود دارد که چرابایستی برای کسب و کار خود طرح توجیهی تهیه کنید، این دلایل عبارتند از:

- برای روشن کردن هدف و جهت شرکت شما

- برای درک بهتر صنعت و مشتریان خود

- برای ایجاد یک برنامه مالی واقع بینانه و پیش بینی های دقیق

- شناسایی ریسک ها و فرصت های بالقوه

- برای پیگیری پیشرفت شرکت خود در طول زمان

منابع مورد نیاز برای تدوین طرح توجیهی بانکی:

برای نوشتن طرح کسب و کار بانکی، به منابع مختلفی نیاز است، از جمله:

- طرح های نمونه برای کسب و کار شمامشاهده چند طرح نمونه برای مشاغل در صنعت مورد نظر مشتری است. این ایده خوبی از انواع اطلاعاتی که باید در طرح توجیهی  گنجانده شود، می دهد.

- نرم افزار برنامه ریزی کسب و کار: تعدادی برنامه نرم افزاری وجود دارد که می تواند به ایجاد طرح های حرفه ای برای کسب و کار کمک کند.

- تحقیقات بازار: هنگام نوشتن یک طرح توجیهی برای یک بانک، مهم است که بخشی را در مورد تحقیقات بازار شرکت لحاظ کنید. این شامل اطلاعات دقیق در مورد صنعت، بازار و رقابت خواهد بود.

- تجزیه و تحلیل صنعت: برای توصیف دقیق صنعت و بازار محصولات یا خدمات ، باید یک تحلیل صنعت انجام شود. این مورد باید شامل اطلاعاتی در مورد اندازه و رشد صنعت، عوامل کلیدی در صنعت و هرگونه روند یا تغییر عمده ای باشد که در حال وقوع است.

- تحلیل بازار هدف: برای بازاریابی موثر محصولات یا خدمات ، باید بدانید که بازار هدف شما چه کسی است. این مورد باید شامل اطلاعات جمعیت شناختی مشتریان هدف (سن، جنسیت، درآمد و غیره)، روانشناسی (ترجیحات سبک زندگی، علایق و غیره) و جغرافیایی (محل، منطقه) باشد.

- تجزیه و تحلیل رقابت: برای اینکه کسب و کار خود را از رقبا متمایز کنید، باید بدانید که آنها چه چیزی را ارائه می دهند و چگونه خود را در بازار قرار می دهند. این قسمت باید شامل تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها، تهدیدها از رقبا باشد.

- قسمت مشتریان: بخش مشتری شامل گروهی از مشتریان است که ویژگی های مشترکی مانند سن، درآمد، مکان یا ترجیحات سبک زندگی مشترک دارند. هنگام ایجاد طرح های توجیهی برای یک بانک، مهم است که بخش های کلیدی مشتریان را شناسایی و هدف قرار دهید. این به شما کمک می کند تا تلاش های بازاریابی خود را متمرکز کنید و محصولات و خدماتی را ایجاد کنید که برای بازار هدف شما جذاب باشد.

 

الگوی طرح توجیهی بانکی

در حالی که هیچ الگوی یکسانی برای نوشتن یک طرح توجیهی وجود ندارد، برخی از عناصر کلیدی وجود دارد که باید در آن گنجانده شوند. در اینجا یک مرور مختصر از آنچه باید گنجانده شود آورده شده است:

خلاصه اجرایی

خلاصه اجرایی یک نمای کلی در سطح بالا از شرکت شما، محصولات یا خدمات آن، وضعیت مالی، بازار هدف، مزیت رقابتی را نشان می دهد.

توضیحات شرکت

این بخش جزئیات بیشتری را در مورد شرکت شما، از جمله تاریخچه، ساختار و تیم مدیریت آن، ماموریت و چشم انداز شرکت و همچنین ارزش ها و اهداف ارائه می دهد.

محصولات و خدمات

در این قسمت محصولات یا خدمات شرکت به تفصیل شرح داده می شود.

تحلیل بازار

در این بخش، یک نمای کلی از بازار کسب وکار، شامل اطلاعات جمعیت شناختی و اطلاعات در مورد روندهای فعلی و آینده ارائه داده می شود.

فروش و بازاریابی

در این بخش استراتژی فروش و بازاریابی شما شامل اطلاعاتی در مورد قیمت گذاری، کانال های توزیع و برنامه های تبلیغاتی شما را شرح می دهد.

پیش بینی های مالی

این شاید مهمترین بخش طرح توجیهی باشد، زیرا به وام دهندگان و سرمایه گذاران ایده ای از سلامت مالی شرکت شما ارائه می دهد. همچنین بخش خوبی برای گنجاندن صورت‌های جریان نقدی، صورت‌حساب درآمد و اطلاعات مربوط به هر حساب بانکی باز شده برای کسب‌وکارتان است.

ضمیمه ها

در این قسمت هرگونه اسناد پشتیبانی مانند صورت‌های مالی، مواد بازاریابی یا برگه‌های اطلاعات محصول درج می شود.

اگرچه این فهرست جامعی از همه چیزهایی نیست که باید در طرح توجیهی بانک گنجانده شود، اما مهمترین عناصر را پوشش می دهد. با صرف زمان برای نوشتن یک طرح توجیهی سنجیده و دقیق، شانس خود را برای تامین بودجه مورد نیاز برای رشد کسب و کار خود افزایش خواهید داد.

 

                                                                                           

 

logo-samandehi